dinsdag, 27 oktober 2015 09:30

7 tips om de juiste Joomla template of Wordpress theme te kiezen voor jouw website

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
7 tips om de juiste Joomla template of Wordpress theme te kiezen voor jouw website freeimages.com

Enthousiast ben je zelf of samen met je webbouwer begonnen aan de strategie voor je website. Samen hebben jullie doorgesproken wie je doelgroep is en wat je met je website wilt bereiken. Wanneer je geen maatwerk ontwerp laat maken, is nu het moment aangebroken om op zoek te gaan naar een goede Joomla template of Wordpress theme. 

Om je juiste template of theme te kiezen, moet je van te voren nadenken over je website. Stel je zelf daarom de volgende vragen:
1. Welke sfeer wil ik uitstralen met mijn website? Sluit dit aan bij mijn doelgroep?
2. Heb ik al foto's die ik voor de website wil gebruiken? 
3. Welke ruimte nemen de pagina's en teksten in op mijn website? Heb ik veel of weinig tekst?
4. Wanneer is mijn website een succes? Wat moeten bezoekers minimaal doen op mijn website? Laat dat prominent naar voren komen.

Ik geef je 7 belangrijke tips die je helpen om een goede keuze te maken voor de juiste Joomla template of Wordpress theme.

Tip 1: Een template is een jasje

Een theme of template is een ontwerp, het jasje van de website. Meestal is er een uitgebreide demo-website die de mogelijkheden laat zien.

Tip 2: Afbeeldingen dragen de template

De afbeeldingen in de demo zijn als voorbeeld. Deze krijg je er niet bij. Je moet zelf voor beeldmateriaal zorgen. Probeer jouw foto's daar denkbeeldig te zien.

Tip 3: Het menu

De plek en uitstraling van het menu moet duidelijk en overzichtelijk zijn. Je wilt je bezoeker niet laten zoeken. Bij voorkeur moet het menu blijven staan als je op de pagina naar beneden scrollt.

Tip 4: De mogelijkheden

De demo geeft mogelijkheden weer. Wat je ziet is in elk geval mogelijk. Let daarbij op de indeling, vlakverdeling en op de verschillende opmaakstijlen: op welke manier worden blogs weergegeven, hoe flexibel is je indeling per pagina. Welke Joomla posities zijn er of Wordpress widgets ruimte? 

Tip 5: Extra features

Een theme of template wordt vaak geleverd inclusief een aantal plug-ins of extensies. Dit zijn extra functionaliteiten die standaard niet in het CMS zitten. Soms is dat net de extra functionaliteit die je nodig hebt voor je website. 

Tip 6: Aanpassen naar je eigen huisstijl

Elke template of theme kun je aanpassen. Denk hierbij aan kleuren en afhankelijk van de uitgebreidheid van het template ook de postitie en het uiterlijk van het menu en andere onderdelen. Op deze manier kun je het aanpassen naar je eigen huisstijl 

Tip 7: Klikken en nog meer klikken

Klik een paar keer op de demo-website om een gevoel te krijgen. Kijk verder de homepagina. Houd hierbij de verschillende doelstellingen die je met je eigen website voor ogen hebt in gedachten. Wil je bijvoorbeeld veel foto’s laten zien voor een portfolio, kijk dan of dit in het demo-ontwerp goed naar voren komt.

Bonustip: Tevreden gebruikers?

Als bonus geef ik je nog deze tip, misschien wel de belangrijkste: zijn er tevreden gebruikers van het ontwerp? Je bent vast niet de eerste die dit template of theme heeft aangeschaft. Lees bij de Revieuws de ervaringen van anderen: is het ontwerp flexibel, is de support op het template goed voor als je vragen hebt, is er van het template met regelmaat een update beschikbaar. Dit zijn aanwijzingen dat de makers actief bij het template betrokken zijn. 

Heb je zelf nog een goede tip? Of vertel waar jij tegenaan bent gelopen. Deel het hieronder in een bericht. Heb jij wat aan deze tips gehad? Ik hoor graag en deel het artikel met je vrienden. Dan kunnen zij er ook hun voordeel mee doen.

Lees 443432 keer Laatst aangepast op dinsdag, 27 oktober 2015 12:14